Generation Discover Festival

Terug

Briefing

Ontwikkel en produceer een jaarlijks terugkerend evenement dat jongeren, in de regio Den Haag, enthousiast maakt voor wetenschap & techniek en innovatie. Maak dit initiatief van Shell zichtbaar en breng het enthousiast tot leven bij medewerkers, stakeholders, het onderwijs, de politiek en natuurlijk bij de scholen, scholieren & de inwoners van Den Haag.

Oplossing

Voor de tweede keer organiseerde BrandBase Generation Discover Festival van Shell. Dit jaar anderhalf keer zo groot. Op het Malieveld in Den Haag gingen ruim 30.000 jongeren enthousiast aan de slag met wetenschap en techniek.

Tijdens dit vijfdaagse evenement komen jongeren spelenderwijs in aanraking met wetenschap en technologie. In de Domes konden ze onder meer energie opwekken door te fietsen, deelnemen aan workshops van partners, bouwen aan de stad van de toekomst en racen met een zoutwaterauto. Actieve en leerzame uitdagingen, interactieve avonturen en indrukwekkende technologie. Ze laten je zien én beleven hoe gaaf de wereld er in de toekomst uit kan zien. En hoe jij als uitvinder van de toekomst daar een rol in kunt spelen.

Klant
Case
Generation Discover Festival
Categorie
Events & Experiential

Design

De Domes hebben een futuristische, innovatieve uitstraling die het festival een moderne sfeer geven. De combinatie met het Reuzenrad zorgt voor een jaarlijks terugkerend icoon in de stad Den Haag. Deze uitstraling is een goed doordachte combinatie van een aantrekkelijke visuals, uitdagende en prikkelende interacties, relevante en verhalende inhoud én avontuur. Passend voor zowel kinderen als volwassenen.

Resultaten

Bezoekers
Totaal aantal bezoekers
30211
Scholieren
Totaal aantal scholieren
9969
Scholen
Aantal deelnemende scholen
180
Vrijwilligers
Aantal Shell-medewerkers
170

Partners

Bij het festival zijn meer dan 20 partners betrokken zoals het Ministerie van Defensie, ABN AMRO, Museon, NEMO, BASF, Geofort, Linde, de Politie, Museum Boerhaave, Quest Junior, Renewi, Tennet, TU Delft, Van Gogh Museum en de gemeente Den Daag.

Over Shell

Als een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld speelt Shell een sleutelrol in de energievoorziening en helpt zij om op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de groeiende energiebehoefte van de wereld te voorzien.