Generation Discover Festival

Terug

Briefing

Ontwikkel en produceer een jaarlijks terugkerend evenement dat jongeren, in de regio Den Haag, enthousiast maakt voor wetenschap & techniek en innovatie. Maak dit initiatief van Shell zichtbaar en breng het enthousiast tot leven bij medewerkers, stakeholders, het onderwijs, de politiek en natuurlijk bij de scholen, scholieren & de inwoners van Den Haag.

Oplossing

Voor de tweede keer op rij organiseerde BrandBase Generation Discover Festival van Shell. Dit jaar anderhalf keer zo groot. Op het Malieveld in Den Haag gingen 30.000 jongeren enthousiast aan de slag met wetenschap en techniek.

Tijdens dit vijfdaagse evenement komen jongeren spelenderwijs in aanraking met wetenschap en technologie. In verschillende futuristische Domes konden ze onder meer energie opwekken door te fietsen, deelnemen aan workshops van diverse partners,  bouwen aan de stad van de toekomst en racen met een zoutwaterauto. Actieve en leerzame uitdagingen, interactieve avonturen en indrukwekkende technologische hoogstandjes. Ze laten je zien én beleven hoe gaaf de wereld er in de toekomst uit kan zien. En hoe jij als uitvinder van de toekomst daar een rol in kunt spelen.

Klant
Case
Generation Discover Festival
Categorie
Events

Design

De keuze voor futuristische Domes zorgt voor een innovatieve uitstraling over het festival breed. De combinatie met het Reuzenrad zorgt voor een jaarlijks terugkerend icoon in de stad. Deze uitstraling is een goed doordachte combinatie van een aantrekkelijke visuals, uitdagende en prikkelende interacties, relevante en verhalende inhoud en avontuur. Passend voor zowel kinderen als volwassenen.

Resultaten

Bezoekers
Totale aantal bezoekers
30211
Scholieren
Totale aantal scholieren
9969
Scholen
Aantal deelnemende scholen
180
Vrijwilligers
Aantal Shell-medewerkers
170

Partners

Bij het festival zijn meer dan 20 partners betrokken zoals het Ministerie van Defensie, ABN AMRO, Museon, NEMO, BASF, Geofort, Linde, de Politie, Museum Boerhaave, Quest Junior, Renewi, Tennet, TU Delft, Van Gogh Museum en de gemeente Den Daag.

Over Shell

Als een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld speelt Shell een sleutelrol in de energievoorziening en helpt zij om op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de groeiende energiebehoefte van de wereld te voorzien.